Categorie├źn
Cursus

Reportage schrijven

In vergelijking met andere journalistieke genres is de reportage superieur, zegt Joris van Casteren, een van de beste reportagejournalisten die Nederland kent. De reportage is het oergenre en de rest zijn bastaardgenres, benadrukte hij tijdens een Conferentie Verhalende Journalistiek.

Katja schept een veilige, open sfeer, waarin zowel de interactie tussen haar en de cursisten als tussen de cursisten onderling goed gedijt

Thomas

Een goede reportage is lekker om te lezen, maar zeker niet eenvoudig om te maken. Het is een uitgebreid journalistiek verslag over een duidelijk omschreven en afgebakend onderwerp. De reportagemaker belicht het onderwerp van verschillende kanten en opent daarvoor de complete journalistieke trukendoos: nieuwsgaring, interview, analyse en research. Hij zet bovendien al zijn zintuigen in om de lezer het gevoel te geven er zelf bij te zijn.

Wil je zo leren schrijven dat de lezer het gevoel heeft er zelf bij te zijn? Volg dan in vier bijeenkomsten deze basiscursus reportage. Je begint met een strak plan en eindigt met je eigen reportage. Je oefent met observeren, structureren en aansprekend schrijven.

Ik geef deze cursus op uw (werk)vloer.