Categorieën
Uit het archief

Multiculturele sprookjes?

Bijna een kwart van de Amsterdammers huwt een bruid of bruidegom van andere etnische komaf. Gemengd trouwen? Een multicultureel sprookje! Dat klinkt romantisch, maar hoe liefdevol wordt de nieuwe, exotische partner ontvangen binnen de familie en in de stad?

Drie Amsterdamse liefdesgeschiedenissen

Bijna een kwart van de Amsterdammers huwt een bruid of bruidegom van andere etnische komaf. Gemengd trouwen? Een multicultureel sprookje! Dat klinkt romantisch, maar hoe liefdevol wordt de nieuwe, exotische partner ontvangen binnen de familie en in de stad? Wij gingen op zoek naar drie koppels van verschillende generaties in de Turkse en Marokkaanse gemeenschap, waar niet zo heel veel gemengd getrouwd wordt. En lieten ons meevoeren in hun liefdesgeschiedenissen.

De tragedie van Romeo en Julia over de onmogelijke liefde tussen twee jongelingen uit rivaliserende Italiaanse families is misschien wel het beroemdste voorbeeld van een gemengde relatie en tevens een hartstochtelijk pleidooi voor de romantische liefde. Hoeveel beren er op de weg ook zijn, een liefde zó sterk dat twee mensen daarvoor de groepsgrens overschrijden, is onverwoestbaar: “Tot de dood ons scheidt.”

 

Lees verder in deze pdf