Dit is Katja

Ik ben journalist en cultuursocioloog.  Met het geschreven woord wil ik lezers bijpraten, nieuwsgierig maken of aan het denken zetten.

Katja Kreukels Zelfstandig Journalist Pennen op papier

Ik wil mensen op een genuanceerde manier van interessante informatie voorzien en betrokken maken of houden.

Mijn werkterrein is de stad. De stad is voor mij een opwindende ontmoetingsplaats van verschillende culturen, religies en levensstijlen.Wat zijn de verbindingen of spanningen tussen stadsbewoners en hun gebouwde omgeving? Hoe maken zij gebruik van de publieke ruimte? Wie leven er aan de rafelranden? De stad is voor mij de barometer van de moderne samenleving.

Met een kritische werkhouding en heldere schrijfstijl maak ik achtergrondverhalen en reportages. Het liefst trek ik er op uit om mooie verhalen te verzamelen, grondig te spitten en me te blijven verwonderen.

Journalistiek

Ik ben eigen baas omdat ik me niet wil beperken tot één podium, één doelgroep of één blik op de wereld. De deur staat altijd open voor iets nieuws.

Mijn meest uitgebreide schrijfklus is een boek over mijn vaders vorige leven als priesterstudent en priester in het  Zuid-Limburg van de jaren veertig, vijftig en zestig. Mijn boek Mijn vader was priester is uitgekomen bij Querido.

Naast het schrijven heb ik ervaring als docent, organisator van debatten, presentator en geef ik  journalistieke schrijfcursussen.

Aan de Oudezijds Voorburgwal 129 II houd ik kantoor, omringd door sekstheater, Chinese dimsumtenten en studentencafés. Ik deel de ruimte met andere zelfstandigen, veelal journalisten. Samen vormen we de Wallenburgpers, het grootste freelancekantoor van Nederland. Bezoek onze website: www.wallenburgpers.com.

Plaats een reactie

U dient ingelogd te zijn om een reactie te plaatsen.