Mijn vader was priester

 ‘Mijn vader in zo’n zwarte toog? Opgegroeid in een klooster? Mijn vader die het lichaam van Christus uitreikt? Dit moest wel over iemand anders gaan. Er was een familiegeheim aan mij geopenbaard waarvan de betekenis langzaam tot me begon door te dringen. Zonder zijn overstap van het geestelijke naar het wereldse leven was ik er nooit geweest.’

Dat mijn vader een beetje anders was, heb ik altijd al geweten, maar dat hij priester was geweest, had ik nooit vermoed. Dat was zo’n ander leven, zo ver weg van het onze. Een leven waarin je niet mocht trouwen of kinderen mocht krijgen. Zijn vader, mijn opa, voelde zich ook geroepen om priester te worden, maar moest de hogere priesterstudie noodgedwongen stopzetten vanwege zijn gezondheid. Dat ik ooit geboren ben en mijn broer Paul zou je met de kennis van nu een Godswonder kunnen noemen.

 Mijn vader was priester is in 2019 uitgekomen bij Querido

Meer weten over waar ik te horen en zien ben? Bezoek: Mijn vader was priester

 

Dit bericht was geplaatst inBoek, Uitgelicht and tagged . Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.