How To Survive Zeeburg

Jij bent een van de 42.226 bewoners van stadsdeel Zeeburg. Maar zeg eens eerlijk: hoe goed ken jij je buurt? Kom je niet verder dan de videotheek en de snackbar? Raak dit boekje dan nooit meer kwijt! Wist je dat er in het Muiderpoorttheater een open podium is waar je je skills kunt tonen? Dat je in AMP aan jamsessies kunt meedoen? Dat je bij Cybersoek leert hoe je je eigen website bouwt? Dat onder de Amsterdamse brug een van de grootste half-pipes van Nederland staat? In deze gids staan honderden tips. Over chillen en sporten, maar ook hoe je van je schulden afkomt en waar je met seksvragen terecht kunt. Check ze!

Beatrijs Wijs (zie foto) wil genieten van elk moment dat ze leeft. Voor films van David Lynch blijft ze thuis. De 29-jarige is een absolute wokfreak. Er gaat volgens haar niks boven Japanse wokgroenten in sojasaus.

“Mijn passie is toneel. Binnenkort ga ik op auditie. Dat vind ik wel heel spannend. Het klinkt misschien stom, maar als ik toneel speel, krijg ik zoveel levensenergie! Ik voel me er ook vrijer door. Vroeger was ik best verlegen. Soms durf ik nog steeds niet te spelen. Maar ik denk ook weleens: ‘ what the hell’. Dat is zo’n overwinning.”

“Ik woon pas een half jaar in de Indische Buurt. Samen met twee vriendinnetjes zit ik in een oude stadswoning op drie hoog aan het Atjehplein. Heel gezellig en ik heb echt een asociaal grote kamer. Ik schrok wel. Ik dacht: Oost, dat wordt ‘s avonds binnen blijven. Maar het viel me erg mee. Hier wonen ook hartstikke veel jongeren en yuppen. Het leukste vind ik al die groentenwinkeltjes in de Javastraat of wandelen met de hond in het Oosterpark.”

 

Dit bericht was geplaatst inMijn werk, Redactie and tagged . Bookmark the permalink. Zowel reacties als trackbacks zijn gesloten.